BIZnews

Travničku Plavu vodu uskoro će ukrasiti luksuzni hotel

Jednu od najpoznatijih i omiljenih bh. turističkih atrakcija, čuvenu travničku Plavu vodu, uskoro će dodatno ukrasiti luksuzi hotel, koji će Travničanima, kao i domaćim i stranim turistima ponuditi, pored standardnih i brojne nove sadržaje, koji do sada u ovom gradu nisu zastupljeni.

Investitor ovog visokobudžetnog projekta je porodica Hadžić iz Travnika, koja je ujedno i vlasnik Ćevabdžinice “Hari”.

– Uspješna priča u ugostiteljstvu se nastavlja, ovoga puta u malo drukčijem smjeru, ali s ciljem unapređenja smještajno-ugostiteljske ponude i obogaćivanja turističkih sadržaja i usluga u gradu Travniku, navode iz preduzeća “Hari”, izvještava TNT portal.

Objekat izgrađen krajem sedamdesetih godina, kultno mjesto i okupljalište Travničana za koje i danas starije generacije vežu lijepe uspomene, doživio je nekoliko pokušaja revitalizacije u poslijeratnom periodu koje nisu u potpunosti zaživjeli.

Cilj investitora je, kako ističu, evocirati lijepe uspomene iz prošlih vremena, ali također i ići u korak s vremenom, te kao i u dosadašnjem radu ponuditi spoj tradicije i današnjice i to upravo na mjestu gdje se prožima sva aroma Travnika, grada sa jedinstvenom kulturno-historijskom baštinom i raskošnim prirodnim ljepotama.

Projektnu dokumentaciju potpisuju jedan od najcjenjenijih profesionalaca i umjetnika u svom domenu, poznati bosanskohercegovački arhitekta Amir Vuk-Zec i Studio “Zec”.

Hotel će na svakom koraku odisati jedinstvenom bosanskohercegovačkom tradicijom, luksuzom i elegancijom, a raspolagat će, između ostaloga sa 28 moderno opremljenih soba sa balkonima, zanimljivim klubom za druženje, fitnes salom, multifunkcionalnom dvoranom, slatkim kutkom u kojem će gosti imati priliku kušati najpoznatije tradicionalne bosanske kolače, kao i prodajnom galerijom iz koje će, pored lijepih uspomena iz Travnika, također moći ponijeti i autentične bh. suvenire, ali i brojnim drugim uslugama i sadržajima.
Na trećem spratu, u potkrovlju će biti smješten spa & wellness cetar i bazen, kao i terasa za sunčanje.
Iz preduzeća “Hari” ističu da je cilj upravo da se turistima ponude svojevrstan aktivni odmor u okviru kojeg nakon upoznavanja travničkih kulturnih i i vlašićkih prirodnih znamenitosti, imaju priliku boraviti i spavati iznad opuštajućeg šuma Plave vode.

Ističu da će se hotel prostirati na 1500 m2,, te da će sasvim sigurno biti jedno unikatno art zdanje na ovom području, koje će baštiniti i promovisati bh. tradicionalne vrijednosti. Također, turistički kompleks Plava voda će u okviru hotela konačno dobiti i svoj prvi javni toalet, koji će moći koristiti svi posjetitelji.

Također, u okviru višedecenijskog projekta JP Regionalnog vodovoda Plava voda, predviđeno je i uređenje kompletne turističke zone, koji će se realizirati uz pomoć kreditnih zaduženja, a u skladu sa projektnim zadatkom Općine Travnik i idejnim rješenjem izabranim na konkursu, čija se implementacija očekuje uskoro, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh