BIZnews

Fabrika obuće u BiH zaposlit će još 200 radnika

Kotorvaroška fabrika obuće “Dermal” nije prekidala proizvodnju ni tokom epidemije virusa korona

Fabrika obuće Dermal

Kotorvaroška fabrika obuće “Dermal” nije prekidala proizvodnju ni tokom epidemije virusa korona, te su i povećali broj radnika u pogonima u Kotor Varošu i Skender Vakufu.

Ova fabrika zapošljava više od 1.000 radnika u svojim proizvodnim pogonima.

– U vrijeme pandemije radili smo u otežanim uvjetima, ali nije bilo problema tehničke prirode jer smo imali dovoljno repromaterijala – istakao je vlasnik i direktor “Dermala” Radenko Bubić.

Najavio je nove poslovne planove.

– Uz naglasak na konstantno povećanje broja zaposlenih u ovoj godini planiramo proširiti proizvodnju u Skender Vakufu, gdje se gradi nova proizvodna hala na 3.000 metara kvadratnih, a u Kotor Varoši ćemo novu halu završiti do kraja avgusta i u svaku ćemo zaposliti po 100 novih radnika – naveo je Bubić i dodao da za inostrana tržišta imaju ugovorene poslove u naredne četiri godine, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh