BIZnews

Umihanić posjetio Ditu i Konjuh – "Moguće je pokrenuti proizvodnju, čak i ako se bude proizvodilo manje"

Kompletna vlada Tuzlanskog kantona na čelu sa premijerom Bahrijom Umihanićem posjetila je danas Fabriku deterdženata Dita Tuzla, a zatim i Fabriku namještaja Konjuh Živinice.

No image - Haber.ba


Bahrija Umihanić (Foto: Arhiva)

Osim premijera i ministara vlade Tuzlanskog kantona u obilasku spomenutih firmi učestvovali su i vodeći ljudi Privredne komore Tuzlanskog kantona Nedret Kikanović i Suad Selimović.

Domaćini izvršnoj vlasti tuzlanskog kantona u Živinicama bili su direktor dioničkog društva Konjuh Admir Suljić i predsjednik sindikata ove firme Mevudin Trakić.

Direktor Suljić je ministre i premijera proveo kroz sve hale dioničkog društva Konjuh i upoznao ih o svim fazama proizvodnje,o proizvodnom asortimanu, trenutnim aktivnostima, kao i potencijalima živiničke fabrike namještaja.

Premijer vlade Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić je u svom ekspozeu koji je prezentirao prilikom imenovanja na sjednici skupštine Tuzlanskog kantona istakao smjernice svog djelovanja i djelovanja Vlade na čijem je čelu i istakao  neke od prioritetnih problema koji se moraju riješiti.

Fabrika Konjuh Živinice je na toj listi prioriteta u samom vrhu, a to je premijer istakao i danas prilikom radne posjete dioničkom društvu Konjuh Živinice.

 

(oslobodjenje.ba)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh