BIZnews

Ryanair otpušta 3.000 radnika, a preostale šalje na neplaćeni odmor

Aviokompanija Ryanair najavila je otpuštanje najmanje 3.000 uposlenika zbog krize u poslovanju koju je izazvala globalna pandemija COVID-19, javlja Anadolu Agency (AA).

Ryanair - Nezavisne.com

U saopćenju kompanije iz Irske navodi se kako je odluka o otpuštanju radnika bila neminovna, a da će ostali usposlenici biti poslani na neplaćeni odmor uz smanjenje plaća za 20 posto.

Direktor kompanije Michael O’Leary će također narednih 12 mjeseci primati umanjenu plaću za 50 posto.

Čelnici Ryanaira vode pregovore s Boeingom u nakani da otkažu ranije narudžbe za kupovinu novih aviona.

Ryanair upošljava blizu 17.500 radnika.

Iz kompanije British Airways ranije je najavljeno otpuštanje 12.000 radnika zbog krize koju je izazvala pandemija COVID-19. Ta kompanija je u vlasništvu španske grupacije IAG.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio u kineskom gradu Wuhanu, a Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je 11. marta ove godine proglasila globalnu pandemiju COVID-19radnici


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh