BIZnews

Trgovci nisu zadovoljni prodajom: Na pijacama kilogram jagoda devet maraka

Pijaca na Grbavici jedna je od najposjećenijih u Sarajevu, a jutros je izgledala poluprazno. Voća i povrća je bilo na nekoliko štandova, a trgovci nisu zadovoljni prodajom.

Jagode - Avaz.ba

Zbog pandemije koronavirusa, trgovci sa maskama na licu i rukavicama na rukama pokušavaju prikriti nervozu zbog slabe prodaje.

Cijene voća i povrća variraju od stola do stola, a mnogi tvrde da cijene nisu mijenjali.

Kologram krompirakošta od 1 do 2 KM, crvenog luka 2, špinata 3, jabuka od 1,5 do 2,5 KM, limuna 5, graha, također, 5, a kupusa 1,5 KM, piše Avaz.

Nešto skuplje su jagode, kilogram košta devet maraka. Poređenja radi, jagode su prošle godine u ovo doba koštale od 5 do 6 KM.

Kilogram banana košta 2,5 KM, paprike od 4 do 5, bijeli luk od 7 do 8, buranija 6 KM, mrkva 2,5, tikvice 4, blitva 3, a prasa, također, tri marke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh