BIZnews

Isić: Svi moji radnici dobit će plate i ostati na poslu, ne smijemo ih ostaviti na cjedilu

– Povodom novonastale situacije želim obavijestiti svoje djelatnike da će njihove plate biti uplaćene sa 1. aprilom, poručio je u videoporuci Nermin Isić, vlasnik Ville Aroma u Orašju.

Nermin Isić - Facebook

“Čekali smo vlade, što se tiče Vlade FBiH katastrova, kantonalna vlada nešto pokušava, ali nemaju brzinu. Ljudi ne mogu čekati i ne može ih se ostaviti na cjedilu. Savjetovali smo da odjavimo i svašta nešta. Moja odluka je da niko od više od 30 radnika neće dobiti otkaz i ovim putem želim vas obavijestiti da sjedite mirno kući, svi ćete dobiti minimalnu platu i svima će biti uplaćeni doprinosi iako niste radili ovaj mjesec”, rekao je Isić u videoporuci i mnogima probudio nadu, piše “Nap“.

Dodaje da će pokušati vlastitim sredstvima “izgurati” plate za maj.

“U državi se prepucavaju umjesto da pomognu privrednicima čiji je posao 100 posto stopiran i ne ostvarujemo nikakav prihod. Najgora stvar koju možemo napraviti je da otpustimo radnike zbog kojih smo postigli sve. Kako je djelatnik valjao meni, tako sam ja njemu. Dobro dobrim treba da se vraća. Savjetovao bih sve kolege u poslu da sačuvaju radnike, jer proći će sve ovo i opet će vam trebati radnici”, kaže Isić.

Dodaje da “treba svi da se držimo zajedno”.

“Odriješite kese, dajte radnicima”, zaključio je Isić.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh