BIZnews

Banke uvode tromjesečni moratorij na plaćanje kredita za fizičke i pravne osobe u FBiH

U sjedištu Federalne vlade u Sarajevu premijer FBiH Fadil Novalić danas je održao sastanak s predstavnicima banaka…

Kalkulator - Indikator.ba

U sjedištu Federalne vlade u Sarajevu premijer FBiH Fadil Novalić danas je održao sastanak s predstavnicima banaka koje posluju na području Federacije Bosne i Hercegovine, Udruženjem poslodavaca FBiH i Agencijom za bankarstvo FBiH.

Bankarski sektor u Federaciji Bosne i Hercegovine je likvidan i funkcionira bez problema. Fizičkim i pravnim licima banke će omogućiti moratorij, odnosno odgodu plaćanja kredita minimalno tri mjeseca. Agencija za bankarstvo i predstavnici banaka usaglasit će odluku i propisati procedure potrebne za realizaciju ovog dogovora – izjavio je nakon sastanka Novalić.

Agencija za bankarstvo Federacije Bosne i Hercegovine (FBA) u najkraćem roku će pristupiti donošenju podzakonskih akata kojima se podržavaju ključne mjere za ublažavanje negativnih efekata koronavirusa na bankarski sistem, građane i privredu u Federaciji BiH, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh