BIZnews

ZVUČI NEVJEROVATNO Ovaj mladić ima tek 19 GODINA, a vlasnik je čak TRI KOMPANIJE

Ima 19 godina, student je druge godine Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Rijeci i u vlasništvu ima čak tri kompanije. Iako zvuči nevjerovatno, pogotovo za hrvatske prilike, za Nikolu Zeca život u kojem igra uloge studenta i poslovnjaka uobičajena je svakodnevica,

srpskainfo

Štaviše, Nikola Zec iza sebe ima već dvogodišnje preduzetničko iskustvo, jer je prvu firmu pokrenuo u srednjoj školi, a ona mu je donijela i status jednog od najvećih uvoznika grickalica na balkanskom području.

Kako piše Glas Istre, te svoje uloge igra toliko dobro da je i dobitnik nagrade “Inspire 2030” za najuticajnijeg mladog preduzetnika starog do 30 godina, a to je, kaže Nikola, tek jedna od nagrada koju je dosad osvojio.

– Student sam Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu u Rijeci, direktor i osnivač startapa WorldFood Box i Gooders News, te agencije za preduzetničko savjetovanje Nikola Zec Business. Prvu kompaniju koju sam pokrenuo je WorldFood Box još u srednjoj školi, a trenutno smo najveći uvoznici strane hrane, odnosno slatkiša i grickalica na balkanskom tržištu. Uz WorldFood Box, trenutno radim i na pokretanju prve medijske kuće za pozitivne vijesti u Hrvatskoj pod nazivom Gooders News, kojom želim promijeniti način komuniciranja medija sa javnošću.

Gooders News sa pripremama i radom započela je još u maju prošle godine, a javnosti smo se prvi put predstavili početkom oktobra s ciljem širenja pozitivnih vesti i promovisanja pozitivnosti kroz humorističan sadržaj. Kroz Gooders News želim informisati javnost o važnosti pozitivnog razmišljanja i očuvanju mentalnog zdravlja – priča Nikola.
Na taj se iskorak, dodaje, odlučio zbog poražavajućih rezultata istraživanja Svjetske zdravstvene organizacije, prema kojoj će depresija postati drugi svjetski zdravstveni problem.

Nakon što je sproveo istraživanje tržišta, došao je do zaključka da konstantan pritisak negativnih vijesti izrazito negativno utiče na mentalno zdravlje čitalaca.

– Naš cilj nije da manipulišemo sadržajem radi stvaranja lažnog osjećaja pozitivnosti, već nam je cilj da kvalitetnim zabavnim, humorističnim i pozitivnim sadržajem promijenimo svakodnevicu i način razmišljanja hrvatske javnosti. Isto tako, smatramo da su mediji sa negativnim vijestima još uvijek izrazito bitni radi podsticanja na promjenu, što definicija medija i jeste, ipak smatramo da u moru negativnih vijesti treba postojati i pozitivan sadržaj koji će stvoriti određeni balans. Želja nam je da na tržište Hrvatske donesemo poslovni model koji je u sličnom, video-obliku već prepoznat u svijetu. Svoje poslovanje želimo razvijati bez kontroverznih članaka i svojim čitaocima pružiti humorističan i informativan sadržaj u potpuno drugačijem obliku od već poznatog – objašnjava Nikola Zec,prenosi Srpskainfo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh