BIZnews

DAN ZA PORODICU: Hercegovački trgovački centar ukida rad nedjeljom

Ovime bi se mogućilo svim uposlenicima da taj dan posvete svojim porodicama, jer smatramo kako je nedjelja dan za porodicu.

TC "Divna" u Posušju - Posuski.info

Na ulazu u trgovački centar Divna u Posušju, uprava je postavila obavijest u kojoj se navodi ukidanje rada nedjeljom, a odluka stupa na snagu u aprilu 2020. godine.

“Odluku o prestanku rada nedjeljom donijela je uprava društva, kako bi se omogućilo svim uposlenicima da taj dan posvete svojim porodicama, jer smatramo kako je nedjelja dan za porodicu” navode iz uprave ovog trgovačkog centra.

Incijativa je ovo koja će sigurno naići na podršku svih kojima je stalo do pravih kršćanskih vrijednosti, a pogotovo onih koji rade u Supermarketu Divna kao i njihovim obiteljima, piše “Posuski.info“.

“Trenutno kompanija “Penava” ima skoro 90 zaposlenih i imamo kontantan rast zaposlenih kao i prihoda”, kaže Antonio Penava, direktro i suvlasnik firme.

U sklopu tvrtka je i “Divna Supermarket” od 2880 kvadrata kao i novi market od 400 kvadrata kod crkve u Posušju.

U planu je do Uskrsa otvaranje najveće i najopremljenije dječje igraonice na ovim prostorima od 200 kvadrata kao i novog moderno uredjenog kafića.

Igraonica će imati tete koje će brinuti o djeci, a u sklopu igraonice bit će i rođendaonica.

Lijep potez, da liće ga i drugi slijediti ostaje da se vidi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh