BIZnews

Srbija je mala, i to nije tajna: Mišković u Sarajevu želi graditi “shopping mall” vrijedan 90 miliona eura

“Srbija nam je mala, i to nije tajna, zato insistiramo na regionalnom razvoju”, rekao je osnivač i predsednik Delta Holdinga, Miroslav Mišković, na godišnjoj konferenciji kompanije u Beogradu.

Na pitanje “Blic Biznisa” kako ocjenjuje poslovnu klimu u regiji i na kakav doček je kompanija naišla u bivšim jugoslovenskim republikama, Miroslav Mišković je rekao da Delta ne ide tamo gdje nije dobrodošla.

– Najavimo se i ako nismo dobrodošli mi ne idemo. Dosad nismo imali nijedan problem, nismo naišli na negativne komentare ni u Sarajevu, ni u Skoplju, čak ni u Zagrebu, a kakva su nam iskustva iz Ljubljane najbolje govori to što ćemo uskoro graditi još jedan hotel u Sloveniji. Zvali su nas jer smo probleme na koje smo nailazili tamo rješavali “na blic”, brzo i sa lakoćom”.

Kako izvještavaju beogradski meediji, Mišković je najavio da će u februaru boraviti u Sarajevu gdje Delta ima “fantastičnu lokaciju gdje će početi izgradnja šoping mola u vrijednosti od oko 90 miliona eura”, prenosi indikator.

On je na redovnoj konferenciji za medije rekao da je kompanija u prošloj godini ostvarila ukupan promet od 60,45 milijardi dinara, i operativni profit od 5,23 milijardi dinara.

Napomenuo je da je Delta uz nekretnine zainteresovana i za širenje agrobiznisa u okolnim zemljama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh