BIZnews

NEMA LJEPŠEG POKLONA: U ovoj evropskoj zemlji 70 posto građana dobilo je veće plate

Premijerka Finske Sana Marin, trenutno jedna od najmlađih šefova vlade u svIJetu, u novogodišnjoj poruci je poručila građanima da snaga Finske leži u “njenim stanovnicima i njihovom znanju”, napominjući da obrazovanje igra ključnu ulogu u uspJehu ove skandinavske zemlje.

Potraga za poslom - Blogspot.com

Podsetila je da su odlukama Vlade koje su stupile na snagu od 1. januara povećana primanja kod oko 70 odsto Finaca.

– Snaga društva i države ne meri se bogatstvom njegovih najbogatijih članova, već po tome koliko su najugroženiji građani u stanju da se nose sa izazovima i problemima – kazala je Marinova.

Istakla je takođe da je veoma važno da država omogući uslove svakom svom građaninu da živi dostojanstveno i kvalitetno.

– Zato sebi uvek u svome radu moramo postaviti pitanje da li svako u društvu ima priliku da vodi dostojanstven život – dodala je 34-godišnja finska premijerka.

Sana Marin, dosadašnja ministarka transporta i komunikacija, sastavila je novu finsku vladu u kojoj je 12 ministarki i sedam ministara,piše Srbijadanas

NAJSKUPLJA riba na svetu! Tuna prodata na aukciji za 1,6 MILIONA EVRA!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh