BIZnews

Sarajevski aerodrom bilježi kontinuirani rast prometa: Milioniti putnik mjesec i pol ranije nego prošle godine

Milioniti putnik u Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo ove godine zabilježen je mjesec i pol ranije u odnosu na prošlu godinu.

z tog preduzeća navode da je taj podatak najbolji pokazatelj kontinuiranog rasta prometa putnika u sarajevskoj zračnoj luci, piše indikator.

Sarajevski aerodrom opslužio je prvi put, čak četiri mjeseca zaredom, više od 100.000 putnika. Samo u junu zabilježeno je 28 posto više putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine. U julu kroz Međunarodnu zračnu luku Sarajevo prošlo je 180.929 putnika, a što je 14 posto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, te najveći broj putnika ikad opslužen u jednom mjesecu.

Trend pozitivnog poslovanja, uz povećanje broja zračnih operacija i putnika, očekujemo i u nadolazećem razdoblju, priopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh