BIZnews

Zabranjen rad nedjeljom, kazne za otvorenu prodavnicu i do 20.000 KM!

Prva neradna nedjelja za zaposlene u trgovinama biti će 20. oktobar, a kazna za onoga ko otvori trgovinu biti će od 1.000 do 10.000 eura, saopštila je Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove.

Kupovina - Dnevni-list.ba

Kako je navedeno, moguće je i trajno zatvaranje objekta.

Trgovina na veliko ili malo, kako je propisano novim zakonom, ne može da se obavlja nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika.

Izuzeci važe samo za apoteke, specijalizovane prodavnice ili kioske za prodaju hljeba, pekarskih proizvoda i kolača, kao i za prodavnice cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih pupmi, prenosi “Tanjug”.

Predviđeno je i da nedjeljom rade pijace sa tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama, kao i objekti smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka.

Zakon stupa na snagu u ponedeljak, 14. oktobra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh