BIZnews

Veliki svjetski lanac fast fud restorana dolazi u BiH

Kompanija Marry Brown osnovana je 1981. godine kao restoranska firma koja posluje i franšizira restorane Marry Brown širom Azije, Bliskog Istoka i Afrike

Marry Brown - Faktor.ba

Bosna i Hercegovina bit će početna stanica širenja vodećeg malezijskog lanca fast food restorana Marry Brown, kazao je Enver Avdić, direktor kompanije ESOF iz Donjeg Vakufa u izjavi “BHT”.

Kompanija ESOF, jedan od najvećih proizvođača povrća i voća u BiH, potpisala je na drugom Halal Fairu u Sarajevu memorandum o razumijevanju i poslovnoj saradnji sa malezijskom kompanijom Marry Brown vrijedan pet miliona dolara.

Memorandumom o razumijevanju i poslovnoj saradnji definisali smo početak naše saradnje na etabliranju lanca restorana poznate malezijske kompanije Marry Brown koja u 11 država svijeta ima restorane brze hrane – kazao je Avdić.

Naglasio je da je plan da BiH bude početna stanica širenja Marry Browna na evropsko tržište.

Ova saradnja može doprinijeti da možemo plasirati svoje proizvode, ali i proizvode drugih kompanija u takve restorane u Bosni i Hercegovini a potom i u zemljama okruženja i Evropske unije – otkrio je Avdić planove uspostavljenog partnerstva.

ESOF se bavi proizvodnjom, otkupom i distribucijom ekološki održive organske hrane. Kompanija prozvodi prema svjetskim standardima kvaliteta. Od početka je izvozno orijentisana firma te 90 posto svojih proizvoda već sedam godina izvozi na tržišta Evropske unije i Republike Turske.

Kompanija Marry Brown osnovana je 1981. godine kao restoranska firma koja posluje i franšizira restorane Marry Brown širom Azije, Bliskog Istoka i Afrike.

Kompanija je trenutno najveći svjetski Halal brzi servis (QSR) brend porijeklom iz Azije. U svojoj ponudi ima širok spektar halal jela, piše “Halal magazin“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh