BIZnews

Propao britanski gigant Thomas Cook, 22.000 radnika ostaje bez posla

Britanska tvrtka za organiziranje putovanja Thomas Cook propala je nakon što su prošlotjedni pregovori usmjereni na spas 178-godišnje tvrtke propali.

No image - Haber.ba

Ujedinjeno Kraljevstvo za civilno zrakoplovstvo (CAA) priopćilo je kako je organizator putovanja “momentalno prestao poslovati”.

Tvrtka je pokrenula najveću repatrijaciju u mirnodopskom vremenu s ciljem vraćanja više od 150.000 Britanaca njihovim domovima sa odmora, prenosi RSE.

Peter Fankhauser, izvršni direktor Thomasa Cooka, rekao je da je propast tvrtke “stvar za žaljenje”.

Komentirajući kako je tvrtka ušla u obveznu likvidaciju, Fankhauser se također izvinio tvrtki koja broji “milijune mušterija i tisuće zaposlenika”.

Zbog propasti tvrtke 22.000 ljudi će ostati bez posla, uključujući 9.000 u Velikoj Britaniji.

“Unatoč ogromnim naporima tijekom niza mjeseci i intenzivnim pregovorima posljednjih dana, nismo uspjeli osigurati posao kako bismo spasili svoje poslovanje, rekao je Fankhauser.

“Moja je privilegija bila voditi Thomasa Cooka. Duboko me muči što nije bilo moguće spasiti jedan od najomiljenijih brendova na putovanjima”, dodao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh