BIZnews

Jedanaest aerodroma iz bivše Jugoslavije rangirano među 200 najprometnijih

Jedanaest aerodroma iz bivše Jugoslavije rangirano je među 200 najprometnijih u svijetu tokom prve polovine ove godine.

Putnički avion - Alo.rs

Vazdušna luka Split nastavila je da popravlja svoj položaj među evropskim aerodromima, postajući 131. najprometniji aerodrom na kontinentu u prvoj polovini godine.

Potom su slijedili Dubrovnik (134.), Skoplje (135.), Priština (136.), Ljubljana (146.), Podgorica (166.), Sarajevo (173.), Tivat (175.) i Zadar, koji su zauzeli 184. mjesto.

Od glavnih evropskih gradova Sarajevo je imalo najmanje putničkog saobraćaja, dok su London, Pariz, Amsterdam, Frankfurt i Madrid bili najprometniji na kontinentu, piše RTCG.

Iako je na svih jedanaest aerodroma iz bivše Jugoslavije u prvih 200 u Evropi broj putnika porastao tokom prve polovine godine u odnosu na prošlu, svi su registrovali pad količine prerađenog tereta, sa izuzetkom Skoplja, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh