BIZnews

Nestao indijski “kralj kafe”

V. G. Sidarta , osnivač indijskog lanca kafe “Coffee day” nestao je juče u indijskom gradu Mangaloreu, a za sobom je ostavio oproštajno pismo.

V. G. Sidarta - Tanjug.rs

Kompanija, koju je osnovao 1993. godine u Bangaloreu, prerasla je u najveći indijski lanac kafe sa preko 1.700 prodajnih mjesta u 245 gradova Indije, a prisutna je i na svjetskim tržištima.

V. G. Sidarta je viđen posljednji put kako izlazi iz svog automobila u blizini rijeke Netravati, kraj Mangalorea, u ponedjeljak, u večernjim satima.

Prema riječima njegovog vozača, Sidarta ga je zamolio da stane kraj rijeke kako bi izašao nakratko iz auta. Kada se nakon nekog vremena nije pojavio, vozač se uspaničio i pozvao porodicu, prenosi “Tanjug”.

Kompanija “Coffee Day Enterprises” saopštila je da je iza sebe ostavio poduže emocionalno pismo upućeno Upravi kompanije u kojem kaže da jednostavno odustaje i da na sebe preuzima svu odgovornost za poslovanje kompanije.

Indijski političar H. D. Kumarasvami smatra da se taj nestanak možda može povezati s poreskim maltretiranjem “kralja kafe”.

Koliko je poznato, Sidaarta posjeduje 33 odsto kompanije, dok njegova žena i porodica imaju još 21 odsto udela u kompaniji, što znači da je kompanija zapravo u većinskom vlasništvu porodice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh