BIZnews

Milićević: “Neće biti stečaja Aluminija”

Ministrica finansija FBiH i dopremijerka Federacije Jelka Milićević nakon turbulentnih događaja izazvanih gašenjem mostarskog Aluminija danas se obratila javnosti.

Jelka Milićević - Nezavisne.com

Miličević je iznijela prve detalje sa jučerašnjih sastanaka sa predstavnicima Aluminija, kazala je kako stečaj u trenutnoj situaciji, kada je sva imovina Aluminija pod hipotekom, nije moguć, pojasnila poteze Vlade Federacije u pokušaju da se propast ove javne kompanije zaustavi, te je donijela procjenu mogućnosti vlade što da učini po pitanju sudbina 904 radnika koji su gašenjem Aluminija ostali bez posla, prenosi “BHRT“.

Više pogledajte u priloženom videu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh