BIZnews

Sarajevska firma kupila “Mušku vodu” kod Kladnja za 1,5 miliona KM

Nakon skoro dvije godine kompleks Muška voda kod Kladnja dobio je svog kupca kojem je imovina pripala za 1.543.600 konvertibilnih maraka. Ovu informaciju potvrdio je ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mirsad Gluhić.

No image - Haber.ba

Gluhić nam je za “Klix” potvrdio da je imovinu danas kupila kompanija ParkKing iz Sarajeva u 11. krugu prodaje.

Investitor je imovinu dobio za 45 posto nižu cijenu od stvarne vrijednosti kompleksa s obzirom na to da je cijena snižavana iz prodaje u prodaju.

Muška voda kod Kladnja u stečaju je skoro dvije godine, a posljednja prodaja objavljena je 5. juna ove godine.

Priznata dugovanja u stečaju trenutno iznose 1.400.000 KM, međutim, ovo nije konačna cifra, s obzirom na to da predstoji još jedno ispitno ročište pred nadležnim sudom na osnovu prijava potraživanja.

Najveći dio aktuelnih potraživanja odnosi se na radnike koji su nakon izmjena zakona u višem isplatnom redu.

Novi vlasnik danas je dobio kompleks koji se prostire na površini od 76.768 kvadratnih metara, a pored hotela sačinjavaju ga još i bungalovi, lovačka kuća, skijaška staza, igrališta za fudbal, košarku, odbojku i rukomet.

U cilju privlačenja investitora Vlada Tuzlanskog kantona ranije je pristupni put Muškoj vodi proglasila od značaja za kanton te se pristupilo njegovoj rekonstrukciji. Dosad je u radove uloženo okvirno dva miliona KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh