BIZnews

Sajam privrede, prehrane, turizma i poljoprivrede: “Dani trešnje” u Mostaru

Sedamnaesti po redu Sajam privrede, prehrane, turizma i poljoprivrede u prisustvu brojnih zvanica, svečano je započeo danas u sajamskom prostoru u Sutini kod Mostara. Riječ je o Sajmu koji je početkom vijeka stidljivo kročio svoj put, ali i koji je kroz godine stekao reputaciju jednog od najorganizovanijih i najkvalitetnijih u zemlji.

"Dani trešnje", Mostar - PR/Haber.ba

Ove godine, Dani trešnje imaju i humanitarni karakter. Posjetiocima je dostupna humanitarna ulaznica, od čije prodaje će se sredstva usmjeriti Domu za djecu sa posebnim potrebama Los Rosales.

U ime ustanove još jednom je zahvalila direktorica Mirna Mezit.

Sajmu su prisustvovali ministri u Vladi FBiH, te državni premijer Denis Zvizdić. Uručene su i zlatne trešnje za postignuća, aerodromima u Tuzli i Mostaru, kao i Fudbalskom klubu Velež i Futsal klubu Mostar SG Staklorad. Direktor Sajma Salem Bubalo još jednom je zahvalio svim posjetiocima, izlagačima i svima ostalima koji su pomogli organizaciju Sajma.

“Ove godine smo pored privrednih i kulturnih sadržaja posebnu pažnju posvetili promociji turizma, tačnije turističkog brena gondolsko-panoramske žičare za područje Rujišta. Ovo je grad koji je među turističkih top deset destinacija i mi u takvom ambijentu pored obilazaka stare jezgre grada, želimo turistima, ali i domaćem stanovništvu ponuditi odlaske na nadmorsku visinu od 1800 metara za petnaest minuta. Sadržaj bi se tretirao kao poseban turistički proizvod”, izjavio je Bubalo.

Ovogodišnji partner Sajma je Obrtnička komora FBiH. Sajam će trajati tri dana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh