BIZnews

Sutra počinje 17. po redu Sajam “Dani trešnje” Mostar

Tradicionalni Sajam Dani trešnje Mostar, ove godine održat će se u sajamskom prostoru u Sutini, sa početkom sutra od jutarnjih sati. Riječ je o prestižnom sajmu privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma, koji će ovog puta imati svoje 17. izdanje.

Sajam Dani trešnje

Ove godine, Sajam će ugostiti oko tri stotine izlagača iz Bosne i Hercegovine i okruženja, a očekuje se ukupno oko 60 izlagača iz inostranstva. Izlagat će Albanci, Makedonci, Crnogorci, pa čak i Turci, što će prema riječima direktora Salema Bubala, Sajmu dati na prestižu i kvalitetu, navodi se u saopštenju.

– Ove godine smo pored privrednih i kulturnih sadržaja posebnu pažnju posvetili promociji turizma, tačnije turističkog brena gondolsko-panoramske žičare za područje Rujišta. Ovo je grad koji je među turističkih top deset destinacija i mi u takvom ambijentu pored obilazaka stare jezgre grada, želimo turistima, ali i domaćem stanovništvu ponuditi odlaske na nadmorsku visinu od 1800 metara za petnaest minuta. Sadržaj bi se tretirao kao poseban turistički proizvod. Posebna stavka ovogodišnjeg Sajma je humanitarni karakter. Tu je dobrovoljna humanitarna ulaznica, od čije prodaje će sredstva biti usmjerena djeci sa posebnim potrebama o kojima brine Los Rosales. Aerodromi u Mostaru i Tuzli će dati posebna putovanja za najsretnije, koji kupe humanitarnu ulaznicu, za ovu priliku, izjavio je Bubalo.

Sajam Dani trešnje

U ime Los Rosalesa, prisutnima je zahvalila direktorica Mirna Mezit, kazavši da je posebno sretna što su organizatori ove prestižne manifestacije prepoznali rad, trud, ali i probleme sa kojima se ustanova na čijem je čelu suočava.

Željko Babić, predsjednik Obrtničke komore Federacije BiH, koja je partner Sajma, rekao je da sajamsku aktivnost i sajmove nisu, ne mogu i neće ugušiti internet i društvene mreže, iako su postojale i takve pretencije.
– Sajmovi su jedina mjesta na kojima se mogu ostvariti kvalitetni i direktni kontakti među ljudima koji nude usluge. Zbog toga je naše učešće na ovom Sajmu veoma važno. Hvala organizatoru, koji je između ostalog obezbijedio i smještaj za 35 obrtnika u Mostaru, rekao je Babić.

Ramiz Bašić iz Turističke zajednice pohvalio je ideju nove žičare na Rujištu, kazavši da će TZ ovaj projekta zdušno podržati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh