BIZnews

Makedonci oduševljeni sajmom privrede u Tešnju

Zemlja partner ovogodišnje 15.Međunardnog sajma privrede Tešnju je Republika Sjeverna Makedonija.

Predstavnici privrednih i političkih institucija Republike Sjeverne Makedonije izjavili su za ZOS radio da se kući vraćaju pod dojmom srdačne dobrodošlice koju su doživljeli u Tešnju, pišu poslovnenovine.

Posebno su zadovoljni zbog 20 vrlo uspješnih poslovnih sastanka koje su održali sa kompanijama iz BiH koje su pokazale interes za ekonomsku saradnju sa Makedonijom.

Jovan Stojanovski, savjetnik u kabinetu Ministra za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Republike Sjeverne Makedonije rekao je da su već razmjenili kontakte sa privrednicima iz BiH i dogovorili slijedeće korake za uspostavljanje buduće saradnje, a neki od njih su već potvrdili svoju posjetu Sjevernoj Makedoniji.

“Trgovina je jedna svakako od najčešćih termina koji se pominjao na svakom sastanku sa BiH privrednicima. Naše države već imaju sklopljene brojne bilateralne sporazume o saradnji, a koji su jedan od mehanizama za povećanje trgovinske razmjene između naše dvije prijateljske zemlje. Posljednje dvije godine Republika Sjeverna Makedonija uspjela je postići ogromne uspjehe na međunarodnom planu, kao što su dogovori sa Grčkom i Bugarskom, koje izražavaju našu volju za budućom saradnjom sa svim zemljama iz regiona”, izjavio je Stojanovski.

Na kraju je istakao svoju ocjenu da Tešanjski sajam privrede ima sve preduslove da postane sajam broj 1. ne samo u BiH već i u regionu.

“To je zbog toga što privrednici ovaj sajam osjećaju kao svoj i svi zajedno doprinose njegovoj organizaciji. I pored toga što živimo u svijetu naprednih virtualnih tehnologija, ja mislim da je ovaj način još uvijek najefikasniji za povezivanje privrednika i uspostavljanje saradnje”, zaključio je Stojanovski.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh