BIZnews

“Croatia Airlines” održala sastanak s predstavnicima Aerodroma Sarajevo i Zračne luke Mostar

Aviokompanija “Croatia Airlines” danas je u sarajevskom hotelu “Radon Plaza” organizirala https://www.haber.ba/biznis/biznews/751347-kompanija-croatia-airlinesa-odrzala-sastanak-s-predstavnicima-aerodroma-sarajevo-i-zracne-luke-mostar s predstavnicima Aerodroma Sarajevo, Zračne luke Mostar i voditeljima turističkih agencija iz BiH.

Eurowings - Haber.ba

Središnja tema ovog skupa bila je priprema bosanskohercegovačkog tržišta za zimski red letenja 2019./2020. i turističku sezonu 2020. godine.

– “Croatia Airlines” ove godine slavi 30 godina postojanja, a istodobno i 23 godine redovnog prometovanja na relaciji Zagreb – Sarajevo – Zagreb te godišnjicu obnavljanja linije Zagreb – Mostar – Zagreb i formiranja tehničke baze u Sarajevu. Zbog toga smo na današnjem sastanku željeli zahvaliti svima koji su doprinijeli uspješnom poslovanju kompanije na ovom tržištu, a istodobno i razmotriti mogućnosti još kvalitetnije saradnje u budućnosti – rekao je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave hrvatskog nacionalnog prijevoznika.

Sudionici radnog sastanka razgovarali su i o potencijalima koji se zajednički mogu još bolje iskoristiti da bi se putnicima ponudio još kvalitetniji proizvod tokom predstojećeg zimskog razdoblja i sljedeće turističke sezone, a istodobno dodatno ojačalo bosanskohercegovačko tržište.

– Osim prijevoza putnika i robe, naša kompanija pruža i usluge tehničkog održavanja aviona za inozemne avioprijevoznike te komercijalnog školovanja avionskog osoblja. Drago nam je što smo na ovom tržištu prepoznatljiv i pouzdan prijevoznik, a posebno je vrijedno to što naši putnici na letovima iz Sarajeva i Mostara prilikom dolaska u Zagreb imaju povoljne mogućnosti priključnih letova u najvažnija evropska čvorišta, a iz njih u odredišta diljem svijeta – rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova “Croatia Airlinesa”.

Prisutnima su se obratili i Snježana Krpan, direktorica tržišta BiH u “Croatia Airlinesu”, koja je bila domaćin ovog sastanka, te Silvana Turčić, direktorica turističke agencije ”Obzor putovanja” iz Zagreba.

Sarajevo i Mostar dio su mreže odredišta “Croatia Airlinesa” u kojoj je ove godine ukupno bilo 38 redovnih linija u 24 države. Hrvatski nacionalni avioprijevoznik od prvog komercijalnog leta 1991. godine do danas u svojim je avionima prevezao ukupno 38,2 miliona putnika i obavio gotovo 600.000 letova. Od toga je na direktnoj međunarodnoj liniji Zagreb – Sarajevo, koja je uvedena u avgustu 1996. godine, ukupno prevezeno 1.055.000 putnika i obavljeno gotovo 29.000 letova, dok je na liniji Zagreb – Mostar (koja je ponovo uspostavljena 3. maja 2018., nakon dvanaestogodišnje stanke) ukupno prevezeno gotovo 25.000 putnika na 1.553 leta, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh