BIZnews

Počinje Sajam gospodarstva u Mostaru

Svečanost otvaranja ovogodišnjeg Sajma gospodarstva u Mostaru zakazana je za danas, u 11 sati, u Paviljonu 1 (centralna pozornica) ove manifestacije, dok će za posjetioce vrata biti otvorena već od 10.30 sati.

Međunarodni sajam gospodarstva - Mostar-fair.com

Prisutnima će se tokom ceremonije otvaranja obratiti direktorica Sajma Dalfina Bošnjak, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, predstavnik ovogodišnje zemlje partnera NR Kine Zhang Shenfeng, potpredsjednik Kineskog vijeća za promociju međunarodne trgovine, te predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji će Sajam proglasiti otvorenim.

Nakon govora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, visoke delegacije krenut će u obilazak sajamskog prostora, te će prisustvovati svečanom otvaranju štanda zemlje partnera Kine u Paviljonu 2. Iako su mediji sredinom prošlog mjeseca najavili dolazak visokih delegacija svih susjednih zemalja, te i austrijskog premijera Sebastiana Kurza, danas će se u Mostaru od stranih zvaničnika pojaviti srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, te ministar u Vladi Hrvatske Darko Horvat.

Prije ceremonije otvaranja Sajma, lider HDZ-a BiH Dragan Čović će u Domu HDZ-a BiH ugostiti Vučića.

Početak sastanka planiran je u 10 sati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh