BIZnews

Bh. kompanija počela proizvoditi tri vrste mopeda: ‘Mijenjamo imidž firme, sada tražimo radnice’

Firma “Cromex” je vlasnik licence i posjeduje sve potrebne certifikate potrebne za izvoz u EU. Paralelno sa početkom proizvodnje sljedeće serije, biće zaposleno deset novih radnika ženske populacije

Moped

Nakon ideje i istraživanja tržišta, preduzeće “Cromex” iz Prijedora, upravo je krenulo sa proizvodnjom mopeda za domaće i inostrano tržište. U pitanju su benzinski i električni motori do 50 kubika, piše “Prijedor“.

Bit će to jedan od proizvoda koji će biti predstavljen na Međunarodnom sajmu u Hannoveru od 1. od 5. aprila gdje je “Cromex” odabran kao jedan, od ukupno šest izlagača iz naše zemlje.

– Prije određivanja ciljeva i strategije našeg preduzeća istraživali smo tržista Balkana i Evrope. Jedan od rezultata tog istraživanja bila je odluka da se okušamo u proizvodnji mopeda zapremine do 50 kubika. Preko 60 posto samog proizvoda je naša vlastita proizvodnja. Ostalih 40 posto se nabavlja na inostranom tržištu – rekao je Enes Pehlić, direktor ovog preduzeća za Prijedor24.com.

Trenutno proizvode tri vrste motocikala: električni i dvije vrste benzinskih (automatik i poluautomatik). Dostupni su u pet boja.

– Nama je posebno interesantan električni za čije punjenje je potrebno svega 20-tak minuta, a litijumska baterija omogućava prelazak 50-60km – kazao je Pehlić.

Firma “Cromex” je vlasnik licence i posjeduje sve potrebne certifikate potrebne za izvoz u EU. Paralelno sa početkom proizvodnje sljedeće serije, biće zaposleno deset novih radnika ženske populacije.

Prodaja krajnjim korisnicima neće se direktno vršiti ovdje nego preko distributera koji će formirati i cijenu ovog prozvoda.

– Projekat proizvodnje “Torini” motocikala nam je posebno drag, jer je omogućio da promijenimo imidž firme koja je do sada imala uglavnom muške zaposlene. Mnogo je sitnih detalja. Potrebna je pažnja prilikom pakovanja. Finaliziranje proizvoda zahtjeva žensku ruku – navodi Alma Ćirkić.

Napredovanje Cromexa i dalji izazovi ovime ne prestaju. Upravo se montira novi laser i priprema se projekat javnih toaleta, koji će biti ponuđeni kako domaćem tako i inostranom tržištu, navodi portal Prijedor24.com.

BiznisInfo dodaje da je jedan od novih projekata ove kompanije izrada podvožja za specijalna teška vozila-kamione, za njemačkog kupca. Nakon probne serije potpisan je ugovor i proizvodnji na godišnjem nivou.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh