BIZnews

Poslovni uspjeh self-help poduzetnice: Ana Bučević na ‘buđenju svijesti’ dobro zarađuje

Ana Bučević, self-help poduzetnica koja se zadnjih dana našla pod optužbama medicinske struke za nadriliječništvo, svojim je YouTube kanalom Safari Duha, procjenjuje se, do sada ostvarila preko milijun kuna.

No image - Haber.ba

Kanal koji će vas “odvesti na putovanje duhom” i na kojem Bučević od 2013. godine dijeli svoje životne stavove i iskustva, ima preko 200 tisuća pretplatnika, a njezinih 666 objavljenih videa ukupno je prikupilo gotovo 100 milijuna pregleda (96.596.084), piše “Novac.hr“.

Ako prema uvriježenoj računici “youtuber” ostvaruje oko 3 dolara za svakih 1000 pregleda na videu koji je prešao milijun pregleda, Bučević bi za svojih pet najpopularnijih videa, koji ukupno imaju preko 10 milijuna pogleda, ostvarila 30 tisuća dolara, odnosno oko 200 tisuća kuna. Prema stranici youtubers.me, koja uzimajući u obzir pretplatnike, broj pregleda i objava, procjenjuje zaradu, kanal Safari Duha mogao bi vrijediti i do 1,3 milijuna kuna, a samo u zadnjih mjesec dana Bučević je, prema toj računici, ostvarila oko 15 tisuća kuna.

Toj procijenjenoj zaradi valja pribrojiti i prihode od oko stotinu eura koliko uzima za svoje seminare i po 130 kuna za koliko prodaje svoje knjige i motivacijske DVD-e.

Gdje se točno prihodi knjiže, teško je razlučiti. Kako smo već pisali, njena sestra blizanka Nada ima registriranu tvrtku za savjetovanje, a suprug, Saša Dvornik, ima tvrtku Kontakt Plus i prijavljenu dobit od nekoliko milijuna kuna, ali kako navodi, njena poznanica Nataša, preko te se tvrtke knjiži samo prodaja knjiga.

– Ne znam gdje tuče račune za seminare od po sto eura za osobu, a dođe i nekoliko tisuća ljudi, ne znam jesu li joj fiskalizirana ona krstarenja od 2300 eura, znate, jedno od njih je duhovno oporavilo i Srculence (Ivu Todorić, op.a.), i zato smatram da je prva institucija koja bi se Anom Bučević trebala pozabaviti Porezna inspekcija”, otkrila je Nataša.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh