Posao

AeroGround zapošljava: Jedinstveno radno okruženje na Minhenskom aerodromu

Aerodrom Mostar - Vecernji.ba

Kompanija AeroGround iz Minhena je u potrazi za motivisanim i angažovanim članovima tima koji bi radili u dinamičnom okruženju kakvo je podrška utovaru i istovaru aviona.

Minhenski aerodrom jedan je od najvažnijih u Bavarskoj, kada je riječ o cjelokupnom poslovanju. Dnevno, na cijelom aerodromu nastaju oko dva nova radna mjesta, dok je u cjelokupnom koncernu aerodroma Minhen trenutno zaposleno preko 9.600 ljudi iz 70 zemalja. Ovo Bavarsko regionalno čvorište zračne plovidbe je drugi najveći njemački aerodrom i jedini aerodrom sa pet zvjezdica u Evropi.

Društvo AeroGround Flughafen München GmbH (AeroGround) je stopostotno društvo-kćerka Aerodroma München GmbH i vodeće je na tržištu u oblasti aerodromskih usluga za operacije na zemlji. Svakoga dana, pružaju usluge podrške za čak i do 500 letova.

“Kao radnik na prihvatanju i pripremi aviona, kao i na ukrcavanju i iskrcavanju prtljaga, vi ste u središtu zbivanja između aviona, kolica za prtljag i mobilnih dizalica. Za to je potrebna snaga i dobar pregled, pri čemu je potrebno sačuvati fokusiranost pod pritiskom vremenskog roka, održati fleksibilnost, timski duh, kao i raditi u smjenama. Na Minhenskom aerodromu svakog dana se vrši pretovar prtljaga za više od 50.000 kofera i torbi. Svakodnevicu radnika na utovaru aviona čini upravljanje teškim uređajma: mobilna dizalica, transportne trake i transferni mostovi za putnike aviona koji spadaju u vozni park preduzeća AeroGround iz Minhena – prema tome, obaveza je posjedovati vozačku dozvolu”, navodi se u saopštenju.

Kompanija AeroGround u svakom trenutku nudi mogućnost zaposlenja. “Čak i ukoliko ste student, ili vam je ovo prvo zanimanje ili ste pak u potrazi za stalnim poslom, u svakom momentu imate šansu da počnete raditi u jedinstvenom radnom okruženju”, poručuju iz ove kompanije.

Pogodnosti koje AeroGround omogućava budućim uposlenicima su:
– direktno zaposlenje, bez posredovanja agencije za zapošljavanje, na neograničeno radno vrijeme;
– plaćanje na osnovu kolektivnog ugovora u javnim službama koji se odnosi i na AeroGround;
– mnogobrojni dodatni bonusi, kao što su pokrivanje putnih troškova, 13. plaća, bonus isplata za pozitivan finansijski rezultat poslovanja, penziono osiguranje;
– pomoć u traženju stana u regiji, kao i posredovanje u najmu stambenog prostora koji je u vlasništvu firme.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh