Energija

Partner MKF i Bingo otvorili punionicu za električna vozila

Partner MKF u saradnji sa Bingo d.o.o Tuzla, u Bingo City Centeru u Tuzli svečano je otvorio punionicu za električna vozila. Instalacija brze e-punionice je dio projekta u sklopu kojeg Partner MKF planira u BiH otvoriti ukupno četiri brze punionice.

Vrijednost ovog projekta, koji finansira Partner MKF iznosi 160.000 KM. Kompanija Bingo kao vrlo značajan partner u ovom projektu je osigurala parking prostor u svojim trgovačkim centrima za postavljanje punionica kao i besplatno punjenje vozila.

Evropska unija i razvijene zemlje svijeta sve snažnije promovišu upotrebu električnih vozila i u većini zemalja se intenzivno grade javne punionice za električna vozila. Ekološki čista, zdrava okolina je i motivisala Partner da, osim ranije postavljenog „solarnog drveta“, „solarne klupe“ i nabavke dva vozila na elektro pogon, nabavi i instalira punionice za električna vozila.

Kao društveno-odgovorna fondacija instaliranjem punionica, Partner MKF želi promovisati rast broja električnih vozila u Bosni i Hercegovini i poboljšati kvalitet života građana smanjenjem buke i očuvanjem okoline i na taj način dati svoj doprinos u smanjenju štetne emisije CO2 i klimatskih promjena. Punionicom će se osigurati besplatna usluga punjenja za sve korisnike električnih vozila. Na punionici u Tuzli biće moguće istovremeno puniti dva vozila, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu.

„Želimo da pošaljemo jednu pozitivnu poruku iz Tuzle i da svojim malim doprinosom motivišemo i druge da se promjeni situacija na bolje te da u budućnosti najzagađeniji gradovi u Evropi ne pripadaju Tuzlanskom kantonu i da BiH ne bude na 14. mjestu u svijetu po zagađenosti kao što je to trenutno slučaj. Ovo je prva punionica od ukupno četiri koje ćemo osim u Tuzli postaviti u Prijedoru, Mostaru, i Zenici. Istovremeno, naša je želja da i na ovaj način potaknemo naše građane na korištenje obnovljivih izvora energije, a sve u cilju odgovornijeg ponašanja prema okolišu.

Ovom prilikom posebno bih se zahvalio upravi Binga koji su prepoznali značaj ovog projekta i koji su u pravom smislu partneri u ovom projektu, ne samo u Tuzli već i u drugim gradovima u kojima ćemo postaviti punionice“ izjavio je Senad Sinanović, direktor Partner MKF. „Kao što je već i poznato Kompanija Bingo svoje poslovanje bazira na principu društveno-odgovornog poslovanja te posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša. U prilog tome svakako ide i osnivanje operatera sistema za ambalažni otpad, saradnja sa EBRD-om na projektima energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije ali svakako i projekat zbog kojeg smo danas u Bingo City Center-u.

Kompanija Bingo  ustupanjem prostora za instaliranje električne punionice u Bingo City Center-u zapravo još jednom pokazuje da je njeno poslovanje ali i poslovanje  Bingo City Centera usmjereno ka podržavanju i realizaciji projekata koji za cilj imaju podizanje ekološke svijesti, očuvanja i unapređenja uvjeta za život u lokalnoj zajednici. Osim ove punionice u Bingo City Center-u  u saradnji sa MKF Partner obezbijedit ćemo prostor ispred Bingo centara u Mostaru i Prijedoru.“ , kazala je Lidija Tomić, menadžerica Bingo City Center-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh