BIZnews

Safet investira dva miliona KM da zaposli komšije

U naselju Sućeska kod Srebrenice u toku je izgradnja farme pilića, čiji vlasnik, Safet Alić, u ovaj projekat planira investirati oko dva miliona KM. Kapacitet buduće farme bit će oko 100.000 pilića.

Gradilište u Srebrenici - PR/Haber.ba

“Ako bude sve teklo po planu i ako budem imao podršku nadležnih institucija, planiram da projekat bude završen naredne godine. Imam dogovorenu i kompaniju koja će otkupljivati piliće. Prema mojim procjenama, na ovoj farmi će biti zaposleno 10 radnika”, kaže Alić, koji godinama živi u Švicarskoj, gdje posjeduje vlastitu firmu koja uspješno posluje, a također je vlasnik motela i restorana “Alić” u centru Srebrenice.

Gradilište farme posjetio je potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić, koji je čestitao Aliću na odluci da investira u svoj rodni kraj i komšijama pomogne da dođu do zaposlenja. Pozvao je i ostale privrednike da investiraju u srebrenički kraj te tako pomognu povratnicima.

Ramiz Salkić i Safet Alić na gradilištu u Srebrenici – PR/Haber.ba

“Ovakva investicija je veliko ohrabrenje i najbolji primjer da naši građani, koji žive u inozemstvu, žele investirati u domovinu. Od nadležnih institucija očekujemo da u narednom periodu još snažnije podrže privredne aktivnosti, te izdvoje više sredstava za zapošljavanje, jer radna mjesta su glavni preduvjet za opstanak ljudi u ovim krajevima”, kazao je Salkić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh