BIZnews

Upoznajte najbogatiju ženu koja je bogatstvo sama zaradila

Najbogatija žena na svijetu koja je svoje bogatstvo sama zaradila, a nije ga naslijedila, svoju karijeru je zapravo počela radom u fabrici za 16 dolara mjesečno.

Žena - Ilustracija / Antenam.net/

Nakon četiri godine provedene u fabrici, Vu Jajun je odlučila da promijeni svoju inženjersku profesiju i počela je za kineske novine da piše o nekretninama.

Kada je napokon mogla da kupi svoj prvi stan, susrela se s nizom problema poput nedostatka gasa u stanovima, lošeg osvjetljenja ili pak problema s liftom u zgradi, piše portal “Novac“.

To ju je podstaklo da sa svojim tadašnjim suprugom osnuje Longfor Properties, kompaniju koja se bavi prodajom nekretnina.

Prvu rezidencijalnu nekretninu kompanija je prodala 2007. godine i to za 157 dolara po metru kvadratnom, što je u to vrijeme bilo čak dvostruko više od prosječnog prihoda s kojim je jedno kinesko domaćinstvo na mjesečnom nivou raspolagalo.

Uz to, Longfor je i jedan od pokretača šoping centara u Kini. Sjedište kompanije je u Hong Kongu, a posluje u 47 gradova širom zemlje.

Jajun je danas prema “Blumbergovom” indeksu milijardera najbogatija žena na svijetu sa bogatstvom 8,3 milijarde dolara koje je sama zaradila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh