BIZnews

Poslovna žena s Kosova preuzela Germania Flug

Švicarsku podružnicu nedavno bankrotiranog avioprijevoznika Germania preuzeo je Albex Aviation, u vlasništvu poslovne žene Leyle Ibrahimi – Salahi, koja je ujedno i izvršna direktorica turoperatora Air Prishtina.

Germania Flug - Indikator.ba

Germania je potvrdila da je gđa Ibrahimi – Salahi 100-postotni vlasnik u toj kompaniji, uključujući 40% -tni udio u bankrotiranoj Germaniji, piše “Indikator“.

Air Prishtina, koja je jedan od najvećih pružatelja zračnih usluga na Kosovu i u Makedoniji, ima veliki ugovor s Germania Flugom.

Švicarski avioprijevoznik ranije ovog mjeseca nije bio pogođen stečajem matične kompanije i nastavio je normalno poslovanje.

Germania Flug održava flotu od tri aviona, uključujući dva Airbus A319 i jedan A321.

Također se može pohvaliti narudžbama za tri aviona A320neo, koji će biti isporučeni sljedeće godine, navodi Ex-Yu Aviation.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh