BIZnews

Sviće li mostarskom aerodromu: Flay Bosnia dovozi hodočasnike, a zainteresovan i Turkish Airlines

Bh. aviokompanija Fly Bosnia postigla je dogovor o pružanju usluga prijevoza putnika iz Italije koji dolaze na hodočašće u Međugorje, potvrđeno je Haber.

Letovi će se odvijati na relaciji Italija – Sarajevo i Mostar. Podsjetimo, proteklih sezona postojao je i komercijalni let – letjelo se dva puta sedmično između marta i oktobra, i to kompanijom Mistral Air, a iz Zračne luke Mostar letjelo se za Rim, Bari i Napoli.

Italija i Poljska zemlje su iz kojih najčešće dolaze hodčasnici i vjernici u Međugorje. Obzirom na relativnu blizinu aerodroma u Mostaru i Međugorja, lako je zaključiti da potencijal koji ima Zračna luka nije ni izbliza iskorišten.

Također, trenutno su zamrznuti letovi ka gradovima Njemačke, koje inače izvodi kompanija Eurowings. Letovi će se ponovo uspostaviti od maja, obzirom da su Nijemci procijenili kako u jesenjim i zimskim mjesecima ne postoji dovoljno interesovanja za ove linije.

Trenutno se izvode tek letovi za Zagreb i to avionima Croatia Airlinesa. Vrijedno spomena je i da je prestižni Turkish Airlines također pokazao interesovanje za Mostar. Turkish Airlines će nastaviti održavati najveći broj letova prema Sarajevu sa tri dnevna servisna leta tokom sezone sa ukupno 21 operacijom sedmično.

Turkish razmatra i uvođenje letova za drugu destinaciju u BiH – Mostar, ali samo ukoliko se budu dogovorili uvjeti koje trenutno uživaju Croatia Airlines i Eurowings, korisnice najvećeg aerodroma u Hercegovini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh