BIZnews

Tešanjski AS Holding želi 100-postotno vlasništvo u tuzlanskoj Solani

Tešanjski AS Holding objavio je tender ponudu za preuzimanje Solane Tuzla.

Tuzlanska Solana - Fena

AS Holding je vlasnik 239.018 dionica Solane, odnosno 47,2 posto a osim toga AS d.o.o. Jelah ima 14.725 dionica, odnosno 2,9%, što znači da zajedno posjeduju 50,1% dionica.

Do ovog, natpolovičnog udjela, AS grupacija došla je u oktobru prošle godine, kada preuzela oko 30 posto dionica, a za što je platila 4 miliona KM.

Za preostale dionice, a riječ je o 252.536 redovnih dionica koje predstavljaju udio od oko 49,9%, AS Holding nudi 25 KM po dionici.

Ukoliko svi dioničari prihvate tender ponudu, AS Holding će trebati izdvojiti oko 6,3 mil KM, što bi znaćilo da bi pohod na većinsko vlasništvo u Solani tešanjsku grupaciju ukupno koštao nešto više od 10 miliona KM.

AS Holding je prije nekoliko dana potpisao ugovor o kreditiranju od 10 mil eura sa Austrijskom razvojnom bankom, a novacje, kako je račeno namijenjen za nove investicije, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh