BIZnews

Švicarski Batagon International kupuje hotel Bistrica za oko 6 miliona KM

Batagon International AG Kolinplatz kupac je hotela Bistrica na Jahorini nakon što je ponudio najbolju cijenu.

zicara jahorina-Srna

Advertisements

Postupak prodaje hotela Bistrica održan je u ponedjeljak na Jahorini na osnovu oglasa objavljenog 9. novembra ove godine, a dostavljene su dvije ponude od kojih je samo Batagon International AG Kolinplatz ispunio uvjete predviđene postupkom prodaje. Batagon je ponudio cijenu od 5.985.900 KM.

Direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić je istaknuo da ova investicija predstavlja veliku šansu za Jahorinu i RS, prenosi Indikator.

”Hotel Bistrica je prije godinu dana, kada smo preuzeli upravljanje OC Jahorina, bio u nezavidnoj poziciji sa veoma lošom perspektivom. Infrastrukturni radovi na planini i skijalištu doveli su do velikog interesovanja investitora za ulaganje na Jahorini i u hotel Bistrica. Sada je došao novi investitor koji u planu ima ulaganje i čiji će dolazak rezultirati interesovanjem i privlačenjem novih posjetitelja i novih investitora, ali ono što je još važnije zaposliće nove zaposlene i lokalna poduzeća”, rekao je direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić, saopćeno je iz Centra.

Batagon, kako se navodi na njegovoj stranici, posluje širom svijeta sa brendovima i tehnologijama u područjima deterdženata i kućne hemije, lične njege, adhezivnih tehnologija i drugih hemijskih proizvoda.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh