BIZnews

Otvara se veliki broj radnih mjesta: Austrijski div gradi novu proizvodnu halu u BiH

Komanija “Boxmark Leather” značajno širi svoje proizvodne kapacitete u Lukavcu, što će dovesti do otvaranja velikog broja novih radnih mjesta.

Pripremni radovi u Lukavcu - Sodalive.ba

Advertisements

Podsjetimo, kompanija je prisutna u BiH već neko vrijeme i riječ je o jednoj od najzačajnijih stranih investicija u BiH u posljednje vrijeme.

Austrijski Boxmark je jedna od najvećih globalnih kompanija koja se bavi proizvodnjom kože i proizvoda od kože, a dobavljači su vodećih svjetskih kompanija u automobilskoj industriji, piše “BiznisInfo“.

Načelnik Lukavca Edin Delić i direktor firme Matej Bastič obišli su ovih dana pripremne radove na mjestu gdje će biti izgrađeni novi poslovni objekti (proizvodne hale).

Radovi će se izvoditi u dvije etape a po okončanju radova prve i druge etape, stari objekat će biti povezan u jednu cjelinu sa novoizgrađenim objektima.

Proširenje proizvodnih kapaciteta predstavlja veoma značajnu investiciju za općinu Lukavac u pogledu otvaranja velikog broja novih radnih mjesta ali i u pogledu unaprjeđenja poslovanja ove respektabilne kompanije.

Delić je uputio čestitke ovoj uspješnoj i respektabilnoj kompaniji koja već sada zapošljava veliki broj radnika, i naglasio da je na ponos Općini što ima ovakvu fabriku u Lukavcu.

Prema saznanjima “BiznisInfa”, firma je lani imala prihode od skoro 60 miliona KM, a očekuje se da ti prihodi konstantno rastu kako Boxmark bude jačao kapacitete u BiH.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh