BIZnews

Rukovodstvo Aluminija pozdravilo odluke Vlade FBiH

Generalni i izbvršni direktor Aluminija Dražen Pandža i Boris Vican pozdravili su danas napore Vlade FBiH, prije svih premijera Fadila Novalića, dopremijerke Jelke Milićević i resornog ministra Nermina Džindića, na posvećenosti problemima s kojima se suočilo Društvo.

Dražen Pandža - PR/Haber.ba

Advertisements

Današnje odluke Vlade Pandža vidi kao početk rješavanja problema Aluminija, iako određeni zaključci, tvrdi, nisu potpuno adekvatni. Izrazio je nadu da će Vlada i na narednim sjednicama biti posvećena Aluminiju, dok su u Društvu, navodi, već počeli raditi na pokretanju procedure finansijske konsolidacije. S tim u vezi angažovane su i renomirane revizorske kuće. Pandža je konstatovao i da je od velike važnosti to što je Vlada zauzela stav da Aluminij mora nastaviti raditi, odnosno da je interes radnika na prvom mjestu. Raduje ih i zaključak koji se odnosio na povećanje proizvodnje.

“Posebno nas raduje mjera koju je izrekao ministar Džindić, a to je da će se potruditi u narednom periodu da se za Aluminij osigura opskrba električnom energijom po konkurentnim cijenama. Mislim da je to jedna od povijesnih rečenica i ključ čitavog rješavanja naših problema”, ocjenjuje Pandža.

U Aluminiju su, ističe, svjesni kratkoće vremena, te već kreću sa radom.

“Nadamo se da će biti dosta kraći ovaj rok od sedam dana za analizu plana i programa prebacivanja na “topli režim” i očuvanje ćelija”, dodaje Pandža.

Pojašnjava kako u mostarskom preduzeću imaju određene nedoumice oko prelaska na “topli režim” rada.

“Nisam siguran da smo do kraja shvatili o čemu se tu radi. Ovo je jedan dio koji nam nije jasan do kraja, pa nam je zato potrebno da razjasnimo sa predstavnicima Vlade o čemu se radi”, naglašava Pandža.

Nadovezao se izvršni direktor za tehničke poslove i član Uprave Aluminija Boris Vican, koji je kazao da postoji mogućnost da se elektroliza stavi u hibernaciju.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh