ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BIZnews

Uspješna godina za Aerodrom Mostar

Zračna luka Mostar čini napore kako bi opravdala ulogu koju ima u razvoju turizma Mostara i Hercegovine, rekao je nedavno direktor Marin Raspudić.

Istakao je i da je za dalje iskorake potrebno kadrovski jačati, te u sinergiji s Turističkom zajednicom HNK-a, Gradom Mostarom, kantonalnim i višim nivoima vlasti, raditi na izgradnji kako bi aerodrom postao konkurentan lukama u okruženju.

Raspudić hvali i nove linije, posebno onu za njemačke Düsseldorf i Stuttgart, kojim je Mostar postao povezan s evropskim destinacijama, kao i onu za Jordan. Nastojanja Zračne luke nedavno su podržali i u Gradskoj upravi Mostara. Na sastanku je gradonačelnik Ljubo Bešlić od menadžmenta zatražio izradu kratkoročnog plana razvoja za 2019, kao i dugoročni plan razvoja do 2028. uz neophodne pripreme ukoliko se ukaže prilika da preduzeće može biti alternativa aerodromu u Sarajevu.

Podsjetio je da je Grad za subvencioniranje troškova nastalih pružanjem usluga direktnih letova niskotarifnog avioprevoznika Eurowings u gradskom budžetu za tu namjenu u 2018. izdvojio 300.000 maraka, te da očekuje da se u narednoj godini dosegne brojka od 130.000 putnika u Zračnoj luci.

Raspudića raduje interesovanje za aktivnosti koje provodi Zračna luka u trenutku kad se iz faze čarter-letova prešlo na redovni zračni saobraćaj, kao i na podršci koju Grad kao većinski vlasnik pruža Zračnoj luci u svim segmentima poslovanja.

Broj putnika u turističkoj sezoni značajno je povećan. Brojna hercegovačka dijaspora u posjete rodnom gradu dolazila je upravo letovima za Mostar. Osim njih, i turisti sve više koriste mostarsku Zračnu luku, posebno oni koji putuju za Međugorje, saznaje Haber


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh