ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BIZnews

Izvoz piletine u EU krajem septembra

Proizvođači pilećeg mesa koji su dobili certifikate za izvoz u Evropsku uniju očekuju da će administrativne pripreme biti uskoro okončane, te da će prve količine mesa biti isporučene na tržište krajem septembra.

Piletina - Nezavisne.com

Odobrenje koje je Evropska unija dala Bosni i Hercegovini za izvoz pilećeg mesa predstavlja kraj brojnih prilagođavanja koja su kompanije uključene u ovaj program realizovale tokom prethodne dvije godine.

Posljednja kontrola pokazala je da su investirana znatna sredstva te da je posebna pažnja posvećena edukaciji radnika.

Certifikat za izvoz pilećeg mesa u zemlje Evropske unije dobile su četiri kompanije: “Madi”, “Ovako”, “Brovis” i “Agreks”.

“Mi smo spremni, ambiciozno čekamo izvoz. Taj izvoz će imati višestruku korist za sve, prije svega za firme koje su dobile taj izvoz, ali i za ekonomiju BiH”, kazao je za “BHRT” Edin Jabandžić iz firme “Madi” Tešanj…

Kompanija “Madi” investirala je oko milion maraka u rekonstrukciju određenih dijelova pogona, u nabavku i osavremenjavanje novih tehonologija, kao i u edukaciju zaposlenih. Problem nedostatka kadrova riješen je programom prekvalifikacije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh