BIZnews

Pola milijarde KM dugovanja – Rafinerija nafte "Brod" doživjeće sudbinu "Birča" (VIDEO)

Rafinerija nafte “Brod”, s obzirom na velika dugovanja, doživjeće istu sudbinu kao “Birač”, tvrdi predsjednik Nove socijalističke partije Zdravko Krsmanović.

No image - Haber.ba


Rafinerija nafte "Brod" (Foto: Arhiva)

“Trenutni dug Rafinerije nafte “Brod” je oko 500 miliona KM i sigurno da će doživjeti istu sudbinu kao fabrika “Birač”. Otvorimo oči i ne dozvolimo da Republika Srpska dođe u poziciju da opet neki tajkuni, mafijaši izvuku novac, a prođu nekažnjeno”, poručio je na tribini ove partije u Brodu lider NSP-a.

Ništa bolje ni u drugim preduzećima koja su za male pare preuzeli stranci, smatra ekonomista dr Aleksa Milojević.

“Svi su tu došli da opljačkaju. Nisu došli da grade privredu, da svoja sredstva prenesu u svoje zemlje. Nama će ostati prazni zidovi, ispražnjeni industrijski kapaciteti, ljudi bez posla”, tvrdi Milojević.

Milojević smatra da nije moguće očekivati da Vlada Republike Srpske vlada, a da neko drugi gradi privredu.

“Mi smo prihvatili jednu dogmu koja služi samo onima koji su na vlasti, a to je usmjereno protiv naroda. Pričom da se država može razvijati na bazi tuđih sredstava, na bazi tuđih kredita i na bazi inostranih preduzetnika, Vlada Republike Srpske samo obmanjuje narod o nekom dobru”, ističe Milojević.

“Kad na to dodate nacrt zakon o radu koji radniku ne ostavlja nikakvu mogućnost da ostvari svoja prava, ni u sudskom postupku, onda to može predstavljati samo katastrofu”, smatra Krsmanović.

Milojević dodaje da vlast nudi model 19. vijeka gdje su radnici ništa, a preduzetnici sve.

“Takva društva sigurno propadaju”, tvrdi Milojević.

(rtv bn)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh