BIZnews

Hercegovina – Poddionica Zvirovići-Kravice uskoro spaja autoceste BiH i Hrvatske (FOTO)

Radovi na poddionici Zvirovići-Kravica na Koridoru Vc u punom su jeku. Topla jesen i sunčani dani poslužili su izvrsno radnicima koji ulažu maksimalne napore kako bi radovi bili gotovi u skladu sa rokovima.

No image - Haber.ba


Poddionica Zvirovići-Kravica na Koridoru Vc (Foto: Bljesak.info)

Poddionica Zvirovići-Kravica dio je dionice Počitelj – Bijača, a obuhvaća dio trase autoceste od Zvirovića, tj. čvorišta Međugorje, do granice sa Republikom Hrvatskom.

Prolazi sjevernom padinom Zvirovića i kod mjesta Donji Studenci prelazi široku dolinu Studenčice, nakon čega nastavlja sjevernim padinama doline rijeke Trebižat koju prelazi kod mjesta Vranješ gdje je dolina rijeke najuža.

image

Dalje, do granice s Hrvatskom, nastavlja brežuljkastim predjelom Zvirići. Široku dolinu rijeke Studenčice na visini od oko 90 m od tla trasa autoceste prelazi mostom Studenčica, piše Bljesak.info.

Autocesta je projektovana za puni profil, pa je most Studenčica projektiran kao dvojna građevina, tj. za svaki smjer autoceste posebna građevina, dužina im je 590 m. Ukupna širina svakog pojedinog mosta zajedno sa ogradama iznosi 12,42 m.

Kako navodi Antonio Križanac, predstavnika JP Autoceste Federacije BiH, radovi teku planiranom dinamikom.

image

”Najveći obim radova trenutno se izvodi na mostovima Studenčica i Trebižat, vijaduktu Pavlovići, tunelu Bijela Vlaka i čvorištu Međugorje-Zvirovići. Za tri sedmice planira se spajanje prvog raspona na mostu Studenčica, kao i spajanje desnog mosta Pavlovići na rasponsku konstrukciju.

Vrijeme nas odlično služi, temperature su visoke i nema padavina, tako da nemamo nikakvih problema s odvijanjem radova, pa sam uvjeren da neće biti probijanja rokova”, istakao je za Bljesak.info Križanac.

(haber.ba)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh