ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BIZnews

U Mostaru počela V konferencija: ”Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje ”

Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović otvorila je V po redu konferenciju ‘Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje’ koja se održava u Tehnološkom parku Intera u Mostaru. Konferencija je počela 28. marta i traje dana. I ove je godine okupila 400 učesnika s područja regije. Drugi dan manifestacije bit će održana panel diskusija o temi konferencije, kao i predstavljanje zbornika radova. Dilberović je čestitala organizatorima na animiranju šire društvene zajednice i istakla kako vjeruje da će konferencija rezultirati kvalitetnim naučnim i stručnim izlaganjima, razmjeni iskustva i znanja, ali i otvoriti nove mogućnosti međunarodne i domaće saradnje.

SFERA 2018 - PR/Haber.ba

„Ovakvi naučno stručni skupovi prilika su da se unaprijedi i ubrza prijenos novih znanja, tehnologija, informacija i inovacija, i da se potaknu istraživači na povezivanje za privredom. Jedino se na ovaj način može ubrzati primjena naučnih istraživanja i podići konkurentnost i prepoznatljivost“, kazala je na otvaranju konferencije ministrica Elvira Dilberović.

Kompanija Sfera konferenciju je organizovala u saradnji s Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Strojarskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru.

„Zahvala suorganizatorima, partnerima i sponzorima na pomoći i podršci pri organizaciji ove konferencije. Ovim prilikom želim najaviti sljedeću konferenciju ‘Dani softvera u inženjerstvu’ koju planiramo organizirati krajem godine u četiri grada, u Mostaru, Sarajevu, Banja Luci i Tuzli“, kazala je Naida Memić, direktorica Sfera d.o.o. Mostar.
Sponzori konferencije su Taurus, Vaillant i Nobel Corporation. Partneri i izlagači konferencije su: Alfa Therm, Inpro, Stanić Trade, Luk, Geberit, Wishaupt, Servis Čović, Altera, Inox Term, Mountain, Grijanje Invest, Vivax, Lafat Komerc, Rehau, Wilo, te kompanija Airco B.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh