BIZnews

UWC Mostar domaćin 12. konferencije MUN-a

Od četvrtka, 22.3. do nedjelje 25.3.2018. Koledž ujedinjenog svijeta u Mostaru će biti domaćin 12. konferencije Modela ujedinjenih naroda (MUNiM 2018). namijenjene srednjoškolcima iz regije i cijelog svijeta.

MUN2018 - Haber

Ovogodišnja konferencija će okupiti preko 150 sudionika iz više od 30 zemalja svijeta i srednjih škola BiH i regije.
Ceremonija službenog otvaranja će biti upriličena u četvrtak sa početkom u 17:15h u prostorijama zgrade Vlade Federacije u Mostaru, gdje će se prisutnima obratiti počasni gost ovogodišnje MUN konferencije, Nj.E. Ambasador Francuske u BiH, Guillaume Rousson.

U nedjelju, sa početkom u 9:30h u zgradi Vlade Federacije u Mostaru će se održati završna ceremonija, koju će svojim prisustvom uveličati šef misije OSCE –a Regionalnog Ureda Mostar, William Ozkaptan i komandir EUFOR Lot-a Mostar, Claudio Wiederkehr.

Ovom prilikom će svim učesnicima biti dodijeljeni certfifikati i zahvalnice za učešće na ovogodišnjoj konferenciji.
Tokom tri dana, učenici će kroz rad u MUN odborima i vijećima – Vijeće sigurnosti, Vijeće za okoliš, EU Komisija, Komisija za društvena i humanitarna pitanja te Komisija za razoružanje raspravljati o nizu aktuelnih svjetskih tema i pitanja.

Tema ovogodišnje konferencije su “Političke aktivnosti i vizija budućnosti”.

MUN konferencija u organizaciji UWC Mostar je najveća konferencija ove vrste za srednjoškolce u BiH. Osim utjecaja na svijest o globalnim pitanjima i razvijanja vještina javnog nastupa, konferencija zbližava mlade ljude iz različitih dijelova Balkana, te daje svim učesnicima priliku da sruše stereotipe i ostvare otvorena međuetnička prijateljstva.
MUNiM konferencija 2018. je podržana od strane UNDP-a u BiH i Sarajevo osiguranja d.d.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh