BIZnews

Rast prosječne neto plate za 2,7 posto: U januaru iznosila 870 KM

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, prosječna mjesečna isplaćena neto plaća u BiH u januaru ove godine iznosila je 870 KM i nominalno je viša za 0,8 posto u odnosu na decembar, te viša za 2,7 posto u odnosu na januar prošle godine.

Novac u BiH - Zosradio.ba

Najniža prosječna neto plaća od 541 KM bila je u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane, u građevinarstvu je iznosila 567 KM, dok je prosječna neto plaća u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 593 KM.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plaća u januaru iznosila je 1.423 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.414 KM, dok je prosječna neto plaća u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.242 KM, podaci su Agencije za statistiku…

Prosječna bruto plaća u BiH u januaru 2018. je iznosila 1.351 KM i nominalno je viša za 0,8 posto u odnosu na decembar, te viša za 2,9 posto u odnosu na januar 2017. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh