BIZnews

Mostarka na čelu IKEA-e Zagreb

Mostarka Darija Kuljić je 1. septembra 2016. preuzela vođenje robne kuće IKEA Zagreb, dvije godine nakon otvorenja tokom kojih je bila na poziciji zamjenice voditelja robne kuće.

Darija Kuljić - Mostarski.ba

Advertisements

Karijeru je započela 2003. kao brand menadžer kompanije “GAP” i to u londonskoj poslovnici ovog modnoga brenda. Vođenje jedne od “GAP”-ovih prodavnica u Londonu Darija preuzima 2007., a 2009. dolazi na poziciju komercijalnog menadžera u istoj kompaniji. Darija se vraća u Zagreb 2010. kao voditeljica “GAP”-ove poslovnice u Arena centru da bi 2013. postala dio IKEA Hrvatska tima kao zamjenica voditelja robne kuće IKEA Zagreb, piše “Mostarski“…

Darija je diplomirala mašinstvo na Sveučilištu u Mostaru te ima diplomu prestižnog londonskog University of Arts, London College of Fashion.

“Imala sam 23 godine kad sam napustila Mostar, a živjela sam u dijelu grada poznatom kao Avenija. U Mostar dolazim jako često jer imam veliku porodicu koju redovno posjećujem”, kaže voditeljica Ikee. Ističe kako ju je njen Mostar obogatio u svakom pogledu. Njegova širina pomogla joj je u budućem shvaćanju okruženja kojem je bila izložena i u kojem je djelovala.

“U Mostaru sam dobila dobre temelje jer sam od svojih roditelja i porodice naučila poštovati i prihvaćati bogatstvo različitosti i cijeniti ljude po tome jesu li dobre osobe ili ne, a ne po tome koje ime nose ili odakle dolaze”, ističe.

Iz ratnog Mostara odlazi biti dadilja židovskoj porodici u Londonu.

Upisala je londonski University of Arts, London College of Fashion.

Pararelno uz studij počinje sezonski raditi u kompaniji “GAP”, a ova nesumnjivo hrabra i pametna žena, je svojim trudom, znanjem i zalaganjem uspjela da dođe na čelo ovog giganta.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh