BIZnews

Sberbank BH podržava rad Hilfswerk Austria International – Doniran automobil za potrebe misije u BiH vrijedan 9.000 KM

Sberbank BH je donirala automobil Citroen C4, čija je procjenjena tržišna vrijednost 9.000 KM, humanitarnoj organizaciji Hilfswerk Austria International, koja već 17 godina djeluje u BiH pomažući lokalnim zajednicama, prvenstveno različitim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

No image - Haber.ba


Sberbank BH & Hilfswerk Austria International (Foto: PR/Haber.ba)

“Paralelno sa širenjem poslovanja i jačanjem saradnje sa poslovnim sektorom, jačamo i širimo saradnju sa nevladinim sektorom, nastojeći im, u okviru naših mogućnosti, pružiti maksimalnu podršku u njihovom radu. Organizacije čija je misija unaprjeđenje životnih uslova socijalno ugroženih kategorija imaju u nama dugoročnog partnera”, izjavio je predsjednik Uprave Sberbank BH, Edin Karabeg.

“Djelovanje Hilfswerk Austria International je usmjereno na socijalno ugrožene kategorije stanovništva koje nisu u mogućnosti da samostalno rješavaju svoja osnovna životna pitanja. Do danas je više od 15.000 osoba je bilo direktno pomognuto kroz naše projekte”, naglasila je Suzana Jašarević, direktorica predstavništva Hilfswerk Austrija International u Sarajevu.

“Zahvaljujemo Sberbank BH na prepoznavanju potreba, društvenoj odgovornosti i pruženoj podršci nasim aktivnostima širom BiH. Donacijom automobila Sberbank nam je omogućila nesmetan i siguran rad, najmanje u narednih barem pet godina”, dodala je Jašarević.

(haber.ba)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh