BIZnews

Od 1. marta poskupljuje gradski prevoz u Banja Luci

Od 1. marta će, prema riječima portparola Gradske uprave Banja Luke Milenka Šajića, doći do poskupljenja pojedinačne karte u javnom prevozu putnika u Banja Luci.

Gradski prevoz - Ilustracija/Nezavisne.com

Advertisements

Tako će cijene gradskog prevoza iznositi 1,80 KM umjesto sadašnjih 1,60 KM, dok će cijena mjesečne radničke karte na grupi linija iznositi 44 KM, a jedinstvene radničke 60,50 KM.

Jedinstvena mjesečna karta za studente će iznositi 40 KM, a za penzionere 21,50 KM…

“Cijene mjesečnih karata na grupi linija za penzionere bit će povećane za jednu KM, tako da će oni umjesto dosadašnjih 13 KM izdvajati 14 KM, a studenti umjesto 28 KM mjesečnu kartu za grupu linija će plaćati 30 KM”, kazao je Šajić.

Korekcija cijena, do koje dolazi na zahtjev prevoznika, ne odnosi se na invalide prve i druge kategorije i porodice poginulih boraca, koji će mjesečne karte i dalje plaćati 13 KM na grupi linija.

Šajić je podsjetio da je aneksom ugovora, koji je potpisan sa prevoznicima u januaru 2016. godine, definisano da cijena karata bude korigovana ukoliko se cijena goriva desetog u mjesecu, na tačno određene tri benzinske stanice na području Grada, promijeni za 15 posto.

“Kako se to i desilo, odnosno cijena goriva je povećana za 19,66 posto, prevoznici su podnijeli zahtjev za povećanje cijena karata, i to u prosječnom iznosu oko 12 posto”, istakao je Šajić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh