BIZnews

Proizvodnja šumskih sortimenata u BiH smanjena za 10 posto

Ukupna proizvodnja šumskih sortimenata u BiH u četvrtom kvartalu prošle godine bila je manja za 10,18 posto u odnosu na isti period 2016. godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Drvna industrija - Blogspot.com

Advertisements

Proizvodnja sortimenata četinarskih vrsta drveća bila je manja za 15,34 posto, a proizvodnja sortimenata lišćarskih vrsta manja za 5,34 posto.

U posljednjem kvartalu lani, u odnosu na isti period 2016. godine, proizvodnja trupaca četinara bila je manja za 9,82 posto, dok je proizvodnja trupaca lišćara bilježila rast od 1,87 posto…

Pad proizvodnje od 8,49 posto zabilježen je i kod proizvodnje ogrijevnog drveta lišćara, dok je rast proizvodnje od 1,36 posto registrovan kod prostornog drveta lišćara.

Pad proizvodnje od 9,58 posto u posljednjem tromjesečju prošle, u odnosu na isti period 2016. godine, registrovan je kod rudničkog drveta četinara, kod ostalog dugog drveta četinara 26,91 posto, kod prostornog drveta četinara 26,23 posto, te kod ostalog dugog drveta lišćara 27,01 posto.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh