BIZnews

Prosječna plata u BiH u decembru najviša u finansijskim i djelatnostima osiguranja

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u decembru prošle godine iznosila je 862 KM i nominalno je viša za 0,6 posto u odnosu na prethodni mjesec, te viša za 1,1 posto u odnosu na decembar 2016. godine.

Novac u novčaniku - Faktor.ba

Advertisements

Najniža prosječna neto plata od 544 KM bila je u djelatnosti pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane, u građevinarstvu je iznosila 559 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 600 KM.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u decembru prošle godine iznosila je 1.487 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.343 KM, dok je prosječna neto plata u sektoru informacija i komunikacija iznosila 1.232 KM, pokazali su podaci Agencije za statistiku BiH…

Prosječna bruto plata u BiH u decembru 2017. iznosila je 1.340 KM i nominalno je viša za 0,6 posto u odnosu na novembar iste godine, te viša za 1,1 posto u odnosu na decembar 2016. godine.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh