BIZnews

U Odžaku planirana gradnja tri proizvodno-poslovne zone

Prostornim planom Općine Odžak za period od 2015. do 2035. godine predviđeno je formiranje tri proizvodno-poslovne zone.

Odžak, BiH - Screenshot/YouTube

Nove zone, nazvane Svilaj 1, Svilaj 2 i Svilaj 3, nalazit će se oko graničnog prelaza, te će imati regionalni karakter, s obzirom na to da se osim domaće radne snage, planira zapošljavanje radne snage i iz Hrvatske.

U novim zonama, koje će ukupno imati površinu od oko 100 hektara, investiralo bi se u prehrambenu, hemijsku industriju, metalopreradu, drvnu industriju, kao i u gradnju logističko-distributivnih centara…

“Jedna od ove tri zone mogla bi da bude i carinska zona, jer će UIO BiH ovde graditi carinski terminal. Zato će Općina u narednom periodu raditi Studiju izvodljivosti za ove zone, a nakon toga i detaljne regulacione planove”, saopšteno je iz Općine Odžak.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh