BIZnews

Imenovan novi predsjednik Uprave “Sberbank BH”

Novi predsjednik Uprave “Sberbank BH” d.d. Sarajevo je Jasmin Spahić, koji je zamijenio Edina Karabega, kojeg je vlasnik imenovao novim predsjednikom Uprave “Sberbank CZ” u Češkoj Republici.

Uprava Sberbank - PR/Haber.ba

Advertisements

Istovremeno, Enver Lemeš pridružit će se Upravi Sberbank BH kao član zadužen za poslovanje sa pravnim licima.

Jasmin Spahić, bankarski je ekspert sa više od 12 godina iskustva. U aprilu 2013. godine pridružio se Sberbank BH kao direktor za maloprodaju, nakon što je prešao iz UniCredit banke gdje je također radio kao direktor maloprodaje. U junu 2014. godine postaje član Uprave Sberbank BH odgovoran za poslovanje sa stanovništvom. Gospodin Spahić, uspješno je transformirao maloprodajne operacije Sberbank BiH, značajno povećavajući broj klijenata, i nudeći konkurentne proizvode, čime značajno doprinosi ukupnoj profitabilnosti Banke…

Enver Lemeš, iskusni je finansijski menadžer koji se pridružio Sberbank BH timu u oktobru 2013. godine kao direktor zadužen za poslovanje sa malim i srednjim preduzećima. Od maja 2014. godine vodi i poslovanje sa korporativnim klijentima. Prije nego je prešao u Sberbanku, gospodin Lemeš je obnašao nekoliko rukovodećih funkcija u maloprodaji i korporativnom poslovanju u UniCredit banci. Tokom protekle tri godine Enver Lemeš je u Sberbank BH izgradio novi SME/Corporate tim koji je postao jedan od najjačih korporativnih prodajnih timova na tržištu.

“Drago mi je što ćemo s Jasminom Spahićem kao predsjednikom Uprave i Enverom Lemešom kao novim članom Uprave moći nastaviti s daljim jačanja tržišne pozicije Sberbank BH, nudeći atraktivne i inovativne proizvode i usluge našim klijentima”, izjavio je Gerhard Randa, predsjednik Uprave Sberbank Europe.

Promjene u Upravi podliježu odobrenju Agencije za bankarstvo Federacije BiH.

Sberbank Europe (Sberbank Europe AG), sa sjedištem u Beču (Austrija) je bankarska grupa 100% u vlasništvu Sberbanke Rusije. Sberbank Europe je prisutna na devet tržišta u Srednjoj i Istočnoj Evropi (SIE): Austriji, Bosni i Hercegovini (Sarajevo i Banja Luka), Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Srbiji i Njemačkoj. Nakon prodaje Ukrajine, Sberbank Europe ima 190 poslovnica i ima oko 4.000 zaposlenika.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh